Ny, miljøvennlig og effektiv brøytemetode

Mindre salt, mindre støv og bedre brøyting! Ja, det er faktisk slik det virker! Graver AS brøyter hele Trondheim sentrum denne vinteren. Utførelsen skjer på en ny miljøvennlig og ikke minst effektiv måte. Vi bruker veldig store ressurser når vi holder på, men til gjengjeld slipper vi å komme tilbake for bortkjøring av snøen. Vi oppnår en renere by på en mer effektiv måte enn noensinne!

Med vår nye metode børster vi all snøen inn mot midten av veibanen fra begge sider samtidig. Rett bak kommer en traktor med fres og et tog med lastebiler. Snøen som nå er samlet mot midten av veien blir frest direkte opp i lasteplanet og kjørt til tipping. Vi har drillet vårt brøytemannskap godt før sesong, slik at når en lastebilen blir fullastet er en ny klar til å kjøre inn foran fresen. Det blir en slags glidelåskjøring med lastebiler som kjører inn for å ta unna lastingen av snøen.

I alt kan vi ha 16 biler i kø for å ta unna. Og med børster i stedet for skjær kommer vi helt ned på asfalten uten slitasjen på asfalten fra skjæret. Vi får så godt som snøfri veibane og har så langt i sesongen brukt bare 1/3 så mye salt som tidligere. Vi får en renere by, vi begrenser støvet, og vi bruker mindre salt, samtidig som vi brøyter mer effektivt enn tidligere. Dette er revolusjonerende for norsk vinterdrift og en god modell for vintervedlikehold i bysentrum.

Og i tillegg unngår vi å dytte all snøen inn på fortauene, til stor fordel for alle myke trafikanter.

Meny