Driving home for Christmas

Spektakulær transport på E6 – husene skal hjem til jul!

Ny E6 trasse var bestemt, og gården måtte vike!

Dette er i seg selv ganske trist! Men når det først ble bestemt slik, begynte gårdeierne på en prosess for å finne den beste løsningen, både for familien og for gården.

De hadde et sterkt ønske om å ta vare på så mye som mulig av slektsgården. Etter en tid med mye tenking kom de frem til at de ville bygge nytt bolighus, nytt maskinhus, og så rett og slett ta med seg gammelfjøset, kårhuset og buret over til nytt gårdstun. Sommeren 2014 begynte de derfor å bygge nytt bolighus på egen eiendom på motsatt side av eksisterende E6. Et drøyt år senere stod både bolighus og nytt maskinhus ferdig. Den gamle låven ble revet slik at vi fikk plass til å begynne på «gammelfjøsets» vandring, over det som snart også skal bli «gammel-E6», til nytt gårdstun.

Graver AS flytter de tre husene i tett samarbeid med Prøven Transport AS. Transportør Sverre Fordal er i godt humør flyttedagen og sier han har full kontroll når arbeidet med lasting og flytting av tre hus begynner. Og det er bra, for det er litt av ei hinderløype som skal forseres: Først må husene lastes opp på traileren. Så må de kjøre ut på gangveien, rygge ca 300 smale meter til utkjøring ved gartneriet, komme seg ut på E6, deretter må hele ekvipasjen en runde rundt rundkjøringa på Klett. Dette for å komme riktig inn på den nye gårdsveien, uten å komme borti lysstolpen tett ved. Så må faktisk husene rygges inn den smale gårdsveien, før vi når målet på nytt gårdstun. Spennende men krevende! Og med drevne karer fra Graver AS og Prøven Transport AS gikk dette veldig godt! Og det skal sies at vi hadde flere gode hjelpere med oss denne natta, så takk til både dem og til politiet som hjalp oss med trafikken. Og ikke minst, takk til Kristin og Morten som lot oss få denne utfordringen. Gratulerer med nytt flott gårdstun!

Meny